Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

.
.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Γιώργος Καμαρινός κατάγεται από τη Χίο και την Καλαμάτα, ενώ γεννήθηκε και διαμένει στο Ίλιον Αττικής. Είναι εκπαιδευτικός / οικονομολόγος και διαχειριστής της πρώτης ιστοσελίδας που ασχολείται με το σύνολο της δευτεροβάθμιας οικονομικής εκπαίδευσης. Ανάμεσα σε αξιόλογους ιστότοπους καταξιωμένων οικονομολόγων, το www.economics.edu.gr είναι ο μεγαλύτερος (σε περιεχόμενο και επισκεψιμότητα) οικονομικός εκπαιδευτικός ιστότοπος που ασχολείται με τα μαθήματα που περιέχουν έννοιες των οικονομικών επιστημών ή διδάσκονται από οικονομολόγους - εκπαιδευτικούς στη δευτεροβάθμια γενική και επαγγελματική εκπαίδευση.

Από το 2000, εργάζεται ως εκπαιδευτικός / οικονομολόγος στον ιδιωτικό τομέα και διδάσκει τα οικονομικά μαθήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


 Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανπιστημίου.


Είναι o διαχειριστής του εκπαιδευτικού site www.economics.edu.gr , που ασχολείται με την παροχή υλικού για τα μαθήματα της δευτεροβάθμιας οικονομικής εκπαίδευσης και ταυτόχρονα δημιουργός εκπαιδευτικού υλικού με χρήση ΤΠΕ (εφαρμογές για κινητά, κανάλι Youtube, online tests και σταυρόλεξα, παιχνίδια κ.α.)

Έχει άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος, η οποία χορηγήθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης "ΞΕΝΟΦΩΝ" και μέλος της συντακτικής ομάδας του ομώνυμου οικονομικού περιοδικού.


Έγραψε, μαζί με τον οικονομολόγο Γιώργο Δρέτα, τα βιβλία "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας - Μικροοικονομία" και "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας - Μακροοικονομία" που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Κόσμος.


Έγραψε το βιβλίο "Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης - Αρχές Οικονομικής Θεωρίας", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κόσμος.

Έγραψε, ως μέλος επιστημονικής ομάδας οικονομολόγων, το βιβλίο "Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων" που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ευρασία.

  Έχει λάβει Πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες και γνώσεις στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών ( Α Επίπεδο και Β1 Επίπεδο ) με τίτλο «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» .

Έχει λάβει πιστοποίηση από τα ετήσια σεμινάρια eTwinning στις θεματικές "II. Εργαλεία επεξεργασίας πολυμέσων - Εργαλεία παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού" και "III. Εργαλεία δημιουργίας ιστοτόπων - Συνεργατικά και υποστηρικτικά εργαλεία".

  Από το 2003 συμμετέχει στη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων ως μέλος επιτροπής εξέτασης φυσικώς αδυνάτων μαθητών και ως βαθμολογητής των γραπτών δοκιμίων.

  Για τρία έτη, υπήρξε μέλος της επιτροπής θεματοδοσίας «Επαναληπτικών Θεμάτων» της ΟΕΦΕ.

 Υπήρξε αξιολογητής στον 6ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων, ο οποίος έγινε στο πλαίσιο του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας.


 Υπήρξε εισηγητής σε πανευρωπαϊκά και πανελλήνια οικονομικά και παιδαγωγικά συνέδρια καθώς επίσης διοργανωτής και εισηγητής σε επιμορφωτικές ημερίδες. Η θεματολογία αφορούσε κυρίως στην καταγραφή του οικονομικού αναλφαβητισμού και τις προτάσεις ανάπτυξης της οικονμικής παιδείας καθώς και τη χρήση των ΤΠΕ στην διδασκαλία των οικονομικών μαθημάτων.


Συμμετείχε σε προγράμματα οικονομικής εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας.

•   Επίσης, έχουν δημοσιευτεί οι ακόλουθες εργασίες και άρθρα του σε εκπαιδευτικούς και επιχειρηματικούς ιστότοπους :


"ΑΟΘ Πανελλαδικές: Η επαλήθευση ... σώζει μονάδες!"

"KISS: Η συνταγή της αποτελεσματικότητας;"


"Που οφείλεται η άνοδος στις βάσεις των οικονομικών τμημάτων;"


"Η υπόθεση ceteris paribus"


"Τα επιχειρηματικά οικονομικά αδιέξοδα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο"


Εκπαιδευτικό υλικό


Επικοινωνία :
 

e-mail : geeconomy@yahoo.com
τηλέφωνο : 6978713472


Copyright 2017
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού