Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

.
.


«Πώς να κάνετε πιο εύκολη την κατανόηση ενός κειμένου»
(χρήσιμος οδηγός για το διάβασμα στο μάθημα των ΑΟΔΕ)


της κ. Μαρίας Γκούσια - Ρίζου*
διδάκτορος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου


 Στο συγκεκριμένο αρχείο, θα διαβάστε χρήσιμες οδηγίες για ένα σωστό διάβασμα αλλά και μεθοδολογίες για να μπορέσετε να κατανοήσετε και να αποστηθίσετε το περιεχόμενο θεωρητικών μαθημάτων. Επίσης, εμπεριέχεται και ένα παράδειγμα ενεργητικής ανάγνωσης μιας υποενότητας (από το σύνολο των περιεχομένων) του σχολικού βιβλίου των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
 Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω την κυρία Γκούσια που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου να συνδράμει με τις γνώσεις της στην προσπάθεια των μαθητών να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε θεωρητικά μαθήματα όπως αυτό της Γ΄ Λυκείου.


*
Η Μαρία Γκούσια - Ρίζου είναι διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Νομικά και Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, σπούδασε δημοσιογραφία και εργάστηκε στο τμήμα ειδήσεων του MEGA. Ακολούθησαν σπουδές δημιουργικής γραφής  στο ΕΚΕΒΙ και διακρίθηκε σε πολλούς διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Διδάσκει στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Πρόσφατη δράση της είναι "οι Ασκήσεις Ακαδημαϊκών Δεξιοτήτων", ένας προαιρετικός κύκλος μαθημάτων γύρω από όλα όσα αφορούν την επιτυχή έκβαση των σπουδών στο πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα τη γραφή και ανάγνωση κειμένων.

Copyright 2017
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού